Национално  представително изследване на LG Electronics България показва, че над

...
Национално  представително изследване на LG Electronics България показва, че над
Коментари Харесай

Българите смятат, че състоянието на въздуха ще продължи да се влошава

Национално  представително проучване на LG Electronics България демонстрира, че над 91% от запитаните считат, че положението на въздуха извън се отразява на положението на въздуха вкъщи. Над 78% се тормозят от съществуването на фини прахови частици в домовете си.
Едва всеки пети българин  има оптимистични упования към понижаване на замърсяването на въздуха в идващите 3 години. Национално проучване на LG Electronics България, включващо 400 изследвани лица, демонстрира изрично, че запитаните считат, че положението на въздуха в огромните обитаеми места е неприятно и ще продължава да се утежнява. 79% от запитаните считат, че колите са съществена причина за нечистия въздух, а 78% показват битовото отопление като съществена причина.



Оценката на огромна част от потребителите за положение на въздуха продължава да се утежнява. Общо 92% от запитаните считат, че качеството на въздуха не се трансформира или се утежнява,  а едвам близо 2% от изследваните лица считат, че то се усъвършенства. 80% считат, че градовете не поставят нужните старания за възстановяване качеството на въздуха.


Над 90% от запитаните считат, че положението на въздуха на открито се отразява на положение на въздуха в домовете им
80% от запитаните се тормозят за съществуването на фини прахови частици в дома си. Въпреки това едвам 12% от запитаните употребяват пречиствател за въздух в дома си. Интерес към пречиствателите, обаче има, като 2/3 от българите са осведомени в друга степен с уредите за филтриране на въздуха, само че имат потребност от повече информация или рекомендация от непосредствен.


При избор на пречиствател за въздух за дома съществени фактори за покупка на пречиствател за въздух са грижата за здравето (43,2%), нечистият въздух на открито (39,7%) и грижата за децата (16,2%)
За над 70% от интервюираните най-голямо  преимущество на този вид технологии са пречиствателните функционалности на уредите, премахването на миризми и фини прахови частици.

Като най-важни характерности на пречиствателните устройства българите показват ниското равнище на звук, опцията за премахване на миризми и опция за филтриране на фини прахови частици с величина от 10 до 1,0 микрона.



За да отговори на потребностите на потребителите и да им обезпечи оптимален комфорт, от февруари на българския пазар ще се предлага новият мощен пречиствател LG PuriCare, подобаващ както за дома, по този начин и за офиса, с потенциал за филтриране на пространства от 90 квадратни метра.

Безшумното устройството пречиства въздуха на две равнища, като се грижи и за най-малките – пълзящите бебета и домашните любимци. Абсорбирайки замърсители и миризми на 360º, пречиствателят доставя чист въздух до всяко кътче в помещението без значение къде е подложен. Може би най-голямото преимущество на уреда е опцията да отстранява над 99% от фините прахове частици, което го прави единственият апарат на пазара, който всмуква от частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.



Използвайки сензитивен датчик за следене на въздуха, LG PuriCare автоматизирано отстранява фините частици прахуляк, когато откри намаляване в качеството и равнището на комфорт на околния въздух. Оценката на въздуха се прави даже, когато PuriCare е изключен, като уредът се включва единствено при нужда. PuriCare има характерен цилиндричен дизайн и предлага най-модерната технология за филтриране на въздуха на пазара с помощта на системата на LG 360° Total Care Filter System.

Функцията Clean Booster оказва помощ на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което разрешава да се обзет даже огромни зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави съвършен за фамилии с дребни деца и домашни любимци.

Тук можете да видите и инфогрфика с цялото изследване:

Infographic-Air-Bulgaria-LG-PuriCare
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР